co zjesz w naszym bistro

Menu

Zupy


  • Flaki300ml
    14
  • Żurek z boczkiem i jajkiem300ml
    13
  • Barszcz czerwony z uszkami/ kołdunami300ml
    14
  • Barszcz czerwony czysty300ml
    7
  • Zupa dnia300ml
    10

Dania mięsne


  • Panierowany kotlet schabowy120g
    16.5
  • Żeberka wieprzowe duszone w cebuli150g/50g
    16
  • Gotowana golonka zapieczona w piecu pod musztardącała
    40
  • Kotlet mielony z szynki wieprzowej120g
    12
  • Gulasz węgierski150g
    15
  • Sztuka mięsa - gotowana pręga wołowa100g
    22.5
  • Filet drobiowy po parysku120g
    16.5
  • Klasyczny de volay z masłem i koperkiem120g
    16.5
  • Kurczak słodko-kwaśny a la chińczyk150g
    15
  • Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami150g
    15

Szef kuchni poleca


  • Stek z rostbefu z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki
    40
  • Polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze z migdałami
    40
  • Dorsz z ziemniakami i bukietem surówek
    40
  • Golonka z ziemniakami bukietem surówek
    40

Dania mączne


  • Pierogi ruskie8 szt.
    17
  • Pierogi z mięsem8 szt.
    19
  • Pierogi z kapustą i grzybami8 szt.
    19
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta8 szt.
    19
  • Pierogi zbójnickie z serem i żółtym boczkiem8 szt.
    19
  • Naleśniki z serem2 szt.
    15
  • Naleśniki z jabłkami i cynamonem2 szt.
    15
  • Naleśniki ze szpinakiem2 szt.
    16
  • Naleśniki meksykańskie z mięsem mielonym2 szt.
    17
  • Placki ziemniaczane3 szt.
    9

Dodatki do dań głównych


  • Ziemniaki150g
    6
  • Ryż150g
    6
  • Kasza gryczana150g
    6
  • Frytki100g
    8
  • Kopytka / kluski śląskie150g
    8
  • Surówka100g
    6
  • Bukiet surówek / warzywa na ciepło200g
    10

Śniadania


  • Jajecznica z trzech jaj na maśle
    14
  • Jajecznica na boczku lub kiełbasie
    15
  • Zestaw śniadaniowy box (szynka, ser żółty, jajko w majonezie, dżem, miód, masło, pomidor, ogórek, pieczywo)
    20
  • Kawa, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, kakao
    10